alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

A Google letöri a zöldáram árát

2007.11.28. 13:36 rudolf rocker

A szénnél is olcsóbb megújuló energiaforrásokat szeretne a Google, ezért tegnap meghirdette a fantáziadús nevű "a szénnél olcsóbb megújuló energia" (geekeknek RE<C) programot, melynek keretében több százmillió dollárt invesztál megújuló energiaforrások kutatás-fejlesztésébe az elkövetkezendő években. A RE<C mérnököket és energiaszakértőket toboroz hogy továbbfejlessze a napenergia, a szélenergia és a geotermikus energia megcsapolására szolgáló technológiákat, és hogy a zöldáram árát a hagyományos szénerőművek által termelt áram ára alá csökkentse. Stratégiai befektetések tucatjait is tervezi a Google ezen a területen: első körben két kaliforniai cég, a futballpályányi naperőműveket tervező eSolar,  és a magaslégköri szélenergiára specializálódott Makani technológiájában látnak fantáziát.

 

8 komment

Címkék: google zöldáram

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr33245414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-putyin- 2007.11.28. 14:02:02

Ámen! nem árt, ha valakik komolyan foglalkoznak ezzel az energiforrással is.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.28. 14:09:45

Igen, s amibe a google belekezd, az általában sikerül, főleg ha fejlesztésről van szó.

ü 2007.11.28. 16:00:34

Ez most akkor alterglob szemszögből ugye rossz hír? A Google egy globális multicég. Majd még ezen is pénzt akarnak keresni. A szemetek!

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.11.28. 16:25:41

Nem, ez nem rossz hír, kár gúnyolódni.

FLW 2007.11.28. 16:26:41

Kifejezetten bíztató!
Végülis, ha már néhány országot leszámítva agyon van hallgatva a téma;ideje volt valami komoly lépést tenni.
És ez esetben az sem zavar hogy egy, a 'globál' és 'multi' előtagú szavakkal gyakorta egy lapon emlegetett cég lépett az illetékesek helyett.
Az üzletpolitikájukból kiindulva ez tényleg realizálódni is fog. (V.Ö.:NASA ,tervezett költségvetéscsökkentés)
Az már más (és kevésbé vidám) sztori,ha megnézzük 'G'-ék tendenciáját.Így is széles a spektrumuk;hamarosan jön a G-drive;legközelebb meg azon kapjuk magunkat,hogy G-com, G-bank majd egy szép napon G-oxigén...

ajandek · http://ajandekok.blog.hu/ 2007.11.28. 16:30:26

Azt is tudjuk, hogy a Google energiafogyasztása nagyobb mint egész Magyarországé. Nem csoda, ha valamilyen módon csökkenteni szeretné a kiadásait. Csak nehogy odáig menjen, hogy csak akkor lehet keresni ha fúj a szél vagy süt a nap. :)

cs (mi más) 2007.12.03. 12:48:06

s.connor: 2010, a google öntudatra ébredt...
süti beállítások módosítása