alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Társadalom alulnézetben - filmek hajléktalanságról, prostitúcióról, nagyáruházakról

2007.11.01. 09:10 milyo schmitz

November 5-től hétfőnként 18 órától filmklub- és beszélgetéssorozat indul az ELTE lágymányosi campusán, Az Utca Embere szervezésében. Az első film a Fekete Doboz 1990-es filmje, a Nincstelenek (akkoriban ugrott meg a hajléktalanok száma Budapesten), utána Győri Péter szociológussal, a Fővárosi Önkormányzat hajléktalanügyi megbízottával lehet beszélgetni. November 12-én a Tiszta románcot vetítik (2001, Surányi Judit, Fekete doboz), egy hajléktalan, drogfüggő szerelmes pár életéről. A film a 34. Magyar Filmszemle többszörösen díjnyertes alkotása, a kérdéseket a film után a rendezőnek lehet feltenni. 19-én még egy Fekete Doboz film jön a kilakoltatásokról és a nyomor vámszedőiről Tatabányán (1994, Bartus László- Elbert Márta- Upor Péter).

Akinek hiánya van, nemzetközi vidámságokra is kitekinthet: a Lilja-4-ever az Amnesty International szerint a film hitelesen ábrázolja a gyermekprostitúció és az emberkereskedelem szörnyűségeit (2002,  r: Lukas Moodysson, vetítés november 8. 18:30), majd 15-én a Szakkollégiumok Éjszakája keretében este héttől hajnalig mennek a filmek gyárfoglalókról, mozgáskorlátozottakról, Verespatakról, meg a Lidl-ben és hasonló áruházakban dolgozó munkások munkakörülményeiről és szervezkedéséről.

Helyszín:  ELTE Társadalomtudományi Kar
Pázmány Péter sétány1/A. - Petőfi híd budai hídfőjénél
alagsor, a TaTK könyvtára előtt.
info: azutcaembere@gmail.com

3 komment

Címkék: mozi fesztivál prostitúció rendszerváltás aktivizmus hajléktalanság nagyáruházak

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr90214972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dendrimer · http://dendrimer-molecule.blogspot.com 2007.11.01. 14:58:04

Vajon indít-e valamelyik cég ellenkampányt vagy fog-e fenyegetőzni?

flimo13 2007.11.02. 04:02:42

Remélem tényleg a könyvtár elött lesz, és nem foglaltok erre is ttk-s termeket..

Viola, a ló 2007.11.09. 10:33:36

Miért zavarna az téged, te szerencsétlen? Éjszaka is vannak óráid?
süti beállítások módosítása