alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Sztrájkbicikli a gyárfoglalóktól

2007.09.26. 20:30 rudolf rocker

A nordhauseni (Thüringia, ex-DDR) bicikligyár 135 dolgozója július 10-e óta sztrájkol: akkor derült ki, hogy az amerikai befektető megszüntetné az üzemet, miután a felvásárolt cég másik termelőegységét eladta a konkurenciának. A leépítésre ítélt nordhauseni dolgozók elfoglalták a gyárat, azóta sztrájkolnak, és most saját erőből indítanák újra a termelést. Ehhez október 2-ig 1800 megrendelésre van szükségük a Strike-Bike fantázianevű termékre. A férfi és női kivitelben is rendelhető szolidaritáskerékpár kiskereskedelmi ára 275 euró, és stílszerűen élénkvörösre van festve.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr90178004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása