alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Bové, Whitaker és Sachs a Globfeszten

2007.06.13. 18:50 rudolf rocker

 

 

 

 

A klímaváltozás lesz a központi témája a Védegylet és további magyar zöldszervezetek által 2005 után idén második alkalommal megrendezett Globfesztnek. Az Erzsébet téri Gödör Klubban péntek délutántól vasárnap hajnalig tartó minifesztiválon az éghajlatváltozás mellett szó lesz az új keleti-európai köztársaságok válságáról, a fenntatható fejlődés lehetőségeiről, méltányos kereskedelemről, környezet-, és természetvédelemről, élelmiszerbiztonságról, hulladékhasznosításról, és a múlt heti G8 ellen-csúcsról is, esténként fair trade kávézó, filmvetítések és koncertek színesítik a programot.

A Globfeszt külföldi vendégei, José Bové, Chico Whitaker és  Wolfgang Sachs szombat délután kerekasztalbeszélgetésen vitatják meg, hogy merre van előre. A radikális alterglobalista francia juhtenyésztő José Bové egy McDonalds elleni támadással vált közismertté, a tradicionalista Via Campesina parasztszövetség szóvivője, idén indult a francia elnökválasztásokon. Az alternatív Nobel-díjas brazil katolikus Francisco "Chico" Whitaker Ferreira a globkrit World Social Forum egyik alapítója, földreformmal és várostervezéssel foglalkozik, a katonai rezsim idején sokáig száműzetésben élt. Wolfgang Sachs német szociológus, a német Greenpeace egykori vezetője, teoretikus és aktivista, jelenleg a Wuppertal Institute-ban a klíma, környezet, energia programért felelős.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr7598182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása