alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

¡Ya basta!

2007.06.04. 09:36 rudolf rocker

"Politikai jogok nem akkortól léteznek, amikor törvénybe iktatják őket egy darab papíron, hanem csak amikor olyan beidegződött szokássá válnak, hogy a megsértésükre tett bármilyen kísérlet az emberek erőszakos ellenállását váltja ki."

Rudolf Rocker (1873 - 1958) anarcho-szindikalista író, újságíró

Anarchisták, antifasiszták, környezetvédők, humanisták, feministák, radikális ökológiai és antiglobalista irányzatok - a neoliberális globálkapitalizmus harcos wannabe alternatíváiról, a megjelenésükben és a kitűzött célokat tekintve sokféle, ideológiailag rendkívül sokszínű, de összefoglalóan csak alterglob vagy globkrit néven emlegetett mozgalmakról lesz szó ezen a blogon. Leplezetlen szimpátiával, de újságírós távolságtartással kezeljük majd a híreket.  

Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem anarchia aktivizmus globkrit

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr6692206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása