alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Bejutottak a magyar aktivisták a rostocki táborba

2007.06.04. 13:26 rudolf rocker

Több mint egy tucat aktivista, független újságíró indult el a Védegylet támogatásával kisbusszal vasárnap hajnalban a németországi G8 helyszínén szervezett, a G8 elleni globális civil csúcstalálkozóra Budapestről. Bár egy darabig kétséges volt, hogy egyáltalán beengedik-e őket Németországba, a hungary.indymedia.org legfrissebb blogbejegyzése szerint már odaértek, és az aktivisták városszéli sátortáborába is bejutottak a magyarok.

Az Indymedia tudósítója, eon egy elfoglalt, használaton kívüli iskola legfelső emeletéről tudósít, egyelőre csak szövegesen, mert a táborban fotózni tilos. Első posztja szerint a sátortáborban blokádtréning zajlik, "a blokádok emelése teljesen elfogadott ellenállási forma, nem úgy mint nálunk, ahol mindenki hisztéria rohamot kap rögtön, ha meghallja ezt a szót".

A magyar csapat egy másik tagja, BiL ugyaninnen azt írja, hogy "a város jelentősen hozzájárult az ellenállás megszervezéséhez", mert legálisan bocsátotta az aktivisták rendelkezésére a leharcolt iskolaépületet. A foglalt házban eligazítótáblát talált tömeges náci támadás esetére: "Menekülj a tetőre, de ha elég erősnek érzed magad, menj a bejárathoz és védd a házat". BiL első benyomásai szerint a táborban fesztiválhangulat uralkodik: kosz van, tömeg, zene és barátkozás.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: g8 globkrit squat

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr8692330

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: The Standard 2007.06.04. 21:47:11

G8"Több mint egy tucat aktivista, független újságíró indult el a Védegylet támogatásával kisbusszal vasárnap hajnalban a németországi G8 helyszínén szervezett, a G8 elleni globális civil csúcstalálkozóra&n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása