alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

A buli színe a zöld

2008.10.10. 09:48 rudolf rocker

Péntek este zászlóbontó bulit tart a Lehet más a politika! mozgalom az Erzsébet téri Gödör Klubban. Egy éve történt, hogy tizenöt elszánt ember megegyezett, hogy megpróbálják megváltoztatni az országot. Hétfőn lézerrel lőtte a Parlamentet, szerdán pedig végre színre lépett az a kezdeményezés, ami reális esélyt kínál a változásra.

Ez alkalomból mulatunk egyet jelenlegi és jövőbeli tagjainkkal, segítőinkkel, szimpatizánsainkkal, barátainkkal és minden érdeklődővel.

A Lehet más a politika! a magyar politikai életből eleddig hiányzó, a német zöldek klasszikus szlogenjét - nem jobbra, nem balra, hanem előre - követő, "harmadik erőnek" szánt ökopolitikai alternatíva megfogalmazását tűzte ki célul.

A környezetvédő, szociális és jogvédő civil szervezetek képviselőiből verbuválódott kezdeményezés szerint a technokrata és a populista kínálattal szemben eljött az ideje egy ökopolitikai, globalizációkritikus és radikális demokrata alternatíva megjelenésének a magyar közéletben.

Az alterblog elkötelezte magát a fenntarthatóság, igazságosság, részvétel hármas jelszavát zászlajára tűző politikai mozgalom mellett. Úgy gondoljuk, hogy ezekben a történelmi időkben, amikor a világ tőzsdéin valós időben szemlélhetjük a neoliberális dogma beláthatatlan globális és lokális következményekkel fenyegető bukását, nem engedhetjük meg magunknak a cinikus kívülállás luxusát.

Belpolitikailag is hiánypótlónak tartjuk a kezdeményezést. Az MSZP ma Magyarországon a nómenklatúra-burzsoázia és a beruházásfétis  (copyright: Schiffer András) pártja, Gyurcsány Ferenc kormányfő pedig a 2006 őszi sajnálatos események óta sétáló morális halott: elodázhatja a bukást, de el nem kerülheti.

Az egykor anarcho-liberális Fidesz identitásának ugyanakkor szerves része lett a kirekesztő politikai közösségfelfogás és a morális arrogancia, és nagyon erős az atlantista szárnya is, ami valójában éppúgy apologétája a szopóágra került globálkapitalizmusnak, mint a neoliberálissá lett SZDSZ is.

Hevenyészett helyzetértékelésünk szerint az elmúlt években végleg kompromittálódott és korrumpálódott SZDSZ-nek legközelebb már nincs esélye bejutni a Parlamentbe, az ordas eszméket képviselő Jobbik viszont esetleg bemasírozik. A jelenlegi állás szerint pedig mindenképpen túlnyeri magát a Fidesz: ha megszerzik a kétharmadot, talán még az Alkotmány is lógni fog.

Ezért nekünk most ki kell állni egy a demokratikus értékek és a jogállamiság mellett elkötelezett, az ordas eszméket elutasító, az ökoszociális szabadelvű konzervativizmus (copyright: Elek István) értékeit képviselő pártkezdemény mellett, hogy esélyt adjunk magunknak, a jövő generációknak és nekik.

Morális kötelességünknek tartjuk ezt. Mert nem szemlélhetjük tovább tétlenül az összeomlást: bolygónk, hazánk és a demokrácia pusztulását, mint a Galaxis kétfejű elnöke, Zaphod Beeblebrox a vogon inváziót. Mert mindent meg tudunk változtatni, ha van hozzá képzeletünk, bátorságunk, tehetségünk, erőnk. 

58 komment

Címkék: buli lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr89706392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kampánypénzek 2008.10.10. 10:55:38

"nem jobbra, nem balra, hanem előre"

Pontosítanék:

>>Petra Kelly, a német Zöld Párt egyik alapítója mondta: "Nem vagyunk sem balra, sem jobbra: elöl vagyunk."

belga 2008.10.10. 11:13:02

Szimpatikus. Csupán figyelmeztetnék a távolabbi jövőre nézve, hogy anno a múlt században a 80-as évék végén valami fidesz nevű társaság is hasonlóképp kezdte, fiatalos, pörgős, harmadik utas alternatívát nyújtott a se ide, se oda nem tartozó értelmiségieknek. Aztán mi lett belőle...
De - hangsúlyozom - az LMP jelenleg szimpi.

négerbirka 2008.10.10. 11:15:48

van némi esélyetek azok körében, akik a jelenlegi, 90 százalékban korrupt alapokon álló politikai rendszerben akarnak változást.

de lehetne esetleg visszavenni ebből a frusztrált hippi tempóból?

babicsek 2008.10.10. 11:25:25

Ez megint egy trójai, mint anno a Kupa pártja. Amúgy meg ami a gödör klubból indul arról sejthető, hogy miféle párt... Szdsz-nek nem lesz meg az öt százaléka, kell próbálkozni mással.

Rigó 2008.10.10. 11:32:12

:-) Tartottunk tőle, hogy lesznek ilyen vélemények, amikor végül a Gödörre esett a választás, de egyszerűen nem volt jobb, központibb és elérhetőbb alternatíva.
Gyere el aztán meglátod, hogy mik is vagyunk! Annyi közünk van az szdsz-hez mint a politikai elithez: semmi. Ez civil szerveződés Babi és csak akkor lesz párt, ha az emberek látnak benne fantáziát és áldoznak rá...

z 2008.10.10. 11:40:22

Rigó őőő hány ember ismer titeket (nem szavazó ,csak ismer,mint pártot). Hány ember tud megnevezni LMP politikust?
Hát akkor szerintem kb. ennyi...

Lacee 2008.10.10. 11:43:32

miért, a Gödörrel mi a baj? oda járok már jó 4 éve, és még nemigen támadtak le kommunista agitátorok. vagy csak nem tudok róla? :)
egyébként hajrá, megnézem én is a ma esti happeninget!

Született Pesszimista 2008.10.10. 11:51:10

Szép kezdeményezés. Jó érzés, hogy vannak még nyitott fejű, felelősségteljes és aktív emberek, akik részt akarnak venni a környezetük és életük kialakításában.
Kár, hogy a "birka népek" ezt is le fogják legelni. A plazmatévéfüggő proletár leszarja, sőt, utálja a bonyolult válaszokat, mert nem akar felelősséggel tartozni.
A politika pedig nem más, mint a hatalomért folytatott harc. Bedarálja az embereket: lásd pl. Fodort vagy Orbánt, akik lelkesek voltak és rinocéroszok lettek.
Az igazi aktivistát ez persze nem csüggeszti, mert alapfeltevése, hogy megteszi, ami tőle telhet, hogy mindenkinek jobb legyen. Irígylem őket.

a katona fehérben 2008.10.10. 11:52:40

Z: és holnap hánykor lesznek a választások?

Született Pesszimista 2008.10.10. 11:52:56

Amúgy a koncert/csajozás/bebaszáson kívül lesz valami program ma este?

z 2008.10.10. 11:57:03

a katona fehérben 2008.10.10. 11:52:40
2010. , tavasz. 1 év alatt akarsz 5 % biztos szavazót fogni . Hmmmm:) Egy év alatt kéne bevinni a köztudatba a pártvezéreiteket.

Nordic 2008.10.10. 12:03:46

Na, ez hiányzik nekünk: még egy párt, amely megígéri, hogy más lesz, aztán ugyanúgy megrészegül majd a hatalomtól, mint a többi. Kösz, de nem.

Született Pesszimista 2008.10.10. 12:04:32

Z: nem valószínű, hogy a 2010-es választásokra hajtanának, az valószínűtlen. De valahol és valamikor el kell kezdeni. Muszály valamit csinálni, annyira kétségbeejtő a helyzet.

Pretender 2008.10.10. 12:06:21

Sok kezdeményezés volt már, ami különféle válságok hátán lovagolva akart előtüremkedni... Ha nyakig vagyunk, a megfelelő hívószavak mellett sokaknak nem kell, hogy legyen mélyebb tartalom, ugyebár.

Kérdés, hogy mennyi jön ebből össze. Sokan nem szeretik az illuminátusokat.

...Többek között én sem.

vinczebarni 2008.10.10. 12:06:24

Hajrá! Hónapok óta foglakoztat a gondolat, hogy egy hasonló dologba bele kéne vágni. Éljen!, valaki nem csak álmodozott róla, de meg is teszi! A nevét nem szeretem, de nagyon jó választás arra, hogy elérjük (már így többesszámban :-) ) a kiábrándult értelmiséget, aki még szeretne ebben az életben egy országban élni, ahol valódi értékeket is képviselnek. Nagyon jó, hogy civil mozgalom, nagyon jó, hogy alulról jön, nagyon jó, hogy nem lehet jelenlegi nagy nevet hozzá kötni. Csak így tovább!

babicsek 2008.10.10. 12:12:44

Rigó: köszönöm a korrekt választ, a deklarált céljaitokkal amúgy maximálisan egyetértek, csak a bizalmam hiányzik. Ha azok vagytok akiknek mondjátok magatokat, akkor sok sikert kívánok!

z 2008.10.10. 12:12:58

Született Pesszimista 2008.10.10. 12:04

A politikához pénz kell. LMP-nek meg az nincs. Adományokból meg nem tudnak annyit összeszedni. Nagy mecénások meg ,ha adnak ,akkor el is várnak valamit. Nos ez a valóság....

freagle 2008.10.10. 12:22:56

"környezetvédő, szociális és jogvédő civil szervezetek képviselőiből verbuválódott"

Lehetne esetleg a szervezetek és a képviselőik neveit?
Azért az sokat segítene...

a katona fehérben 2008.10.10. 12:27:44

Z: nem értem a többes számot, én is csak egy outsider kommentelő vagyok, mint te, semmilyen szálon nem kötődöm :-) Egyébként a közvéleménykutatások szerint az egyik pártot sem választók hányada 40% fölötti, márpedig ezeknek jó része voksolt legutóbb az akkori részvételi hányad alapján, vagyis sok a választókorúak között a "kiábrándult", akiknek legalább egy része bizonyára hajlandó lenne új pártra szavazni. A korábbi választásokon én is esélytelennek mondtam volna ilyen rövid távon, mint ahogy az volt a Vállalkozók Pártja 94-ben vagy a Centrum 2002-ben, de a jelenlegi helyzetben szerintem nem az. Ha meg nincs igazam, akkor legfeljebb színesedett a paletta, ami meg mindenkinek jó.

kszmi 2008.10.10. 12:31:04

Lehet más a politika:) Nagon nagon vicccccessssssssssssssss

toplyne 2008.10.10. 12:31:58

én is szeretném látni a neveket. mert az sokat elárúl. nem bízom benne, mert már az indulás is olyan szadeszos vagy mi. pl gödör. Miért nem lehetett egy teljesen semleges hely? kicsit keresgélni kellett volna még. ááá, nem!

egyvalaki36 2008.10.10. 12:41:43

Ez pont annyira "semleges" és "más", mint a tarka magyar MTI tudósítással. Még a szlogenek is ugyan azok pl. "ordas eszmék" stb. Ez egy új szdsz-es kezdeményezés a mögöttük álló "civil" szervezetekkel. Ezért nem lehet más!

level.up! · http://roguelike.blog.hu 2008.10.10. 12:45:27

kelekótya tempó
prepubertás szlogenideológia
és pont a zöldmozgalomból akartok (mondjuk már számottevő helyzeti energiának mondható) tizenhúsz százalékot összehozni?

no f_cking spoon whatsoever, mi!?

nem tetszik. köszönöm, én sem kérem..

Gyalogfarkas 2008.10.10. 12:45:37

még egy társaság, ami rajtunk akar meggazdagodni???
programot! Ne a gödörbe, a válságra, adórendszerre, társadalomra, környezetvédelemre, stb.
Addig ez egy nagy semmi, egy kamu.
Ha ez lesz, meg lehet próbálni, egyébként bukó.
Nekünk is.

Rigó 2008.10.10. 12:45:44

Lesz program is meg PerforManci, meg fotók, meg egyenpólós emberek akiket lehet faggatni.
A népnek a hétfői sztori szólt volna, de azt megakadályozták akikből elegünk van. :)
Pénz az kell, de megvenni nem lehet minket. (Valszeg lesz felső határa az adományoknak és cserébe csak hírlevelet ígérünk. :)
Van egy csomó kereső ember aki rendszeresen áldozna rá, hogy ne lopják el az adóját és ne lobbizni kelljen a munkáért, hanem teljesíteni. A tagok jó része is ilyen.
No, gyertek, szerintem nagyon jó lesz!

lastres 2008.10.10. 12:48:30

Arcok:

a 13 tagú ideiglenes választmány tagjai (rövid bemutatkozásokkal): www.lehetmas.hu/page?type=aboutus

Rigó 2008.10.10. 12:52:39

Fenn van a honlapon a választmányunk 13 tagja névvel, fotóval, szöveggel. (kik vagyunk?) Ha ez nem elég, gyere a Gödörbe, senki sem fog csuklyában bulizni és a nevét is megmondja, ha szépen kérded!

No, nekem most már léc, a többi kérdésre szívesen válaszolok ott, bár tartok tőle, hogy a csajokat szívesebben faggatjátok majd... :P

lastres 2008.10.10. 12:54:24

Gyalogfarkas,

a program:
www.lehetmas.hu/img/lehetmas_agenda.pdf

mit gondolunk arról, hogy mitől lesz más:
www.lehetmas.hu/page?type=how

és egy csomó, sokakban felmerülő kérdésre válaszok:
www.lehetmas.hu/page?type=faq

nad 2008.10.10. 12:58:10

TOPLYNE
Javasolnál egy helyet? Hátha a srácok majd legközelebb... Vagy ez is áááá, nem lenne? Hm?

z 2008.10.10. 13:00:42

Ki lenne a miniszterelnök- jelölt ?? Más egy civil klubb , és más a pártpolitika...

egyvalaki36 2008.10.10. 13:06:31

Ugyan nem toplyne vagyok, de pl egy kissebb konfrencia terem, egy irodaház aulája, egy szabadidő központ konferenciaterme, mittudomén, egy szálloda aulája, ja ezt már mondtam, számtalan lehetőség, kiállító terem nem jut más az eszembe. Segítsetek

egyvalaki36 2008.10.10. 13:09:01

ez olyan mintha egy új csoportosulást a Polgárok házában kezdeményeznénk

Sirjeti 2008.10.10. 13:23:35

Előre látom, hogy pl a zöldséggel erősen kapcsolódó energetikához nem annyira értetek. Sok baki lesz a témában, pár év és ez lesz a legégetőbb dolog...
Van energetikai szaktanács adótok?

Sirjeti 2008.10.10. 13:25:01

Kihagytam valamit, szimpatikus a banda első nekifutásra.

a katona fehérben 2008.10.10. 13:26:57

Elég szomorú, hogy minden egyéb információ és annak igénye nélkül arról megítélnek egy kezdeményezést, hogy hol tart bulit. Meg az is, hogy ha valakinek nincs önálló véleménye, csak besorolása A vagy B oldalra, aztán ahhoz igazodik (lásd: "mondjatok neveket!" - nem inkább a program lenne fontos?). Szar lehet egy ennyire fekete-fehér világban élni. Katonák fehérben és feketében...pont ezen kéne változtatni.

lastres 2008.10.10. 13:38:01

Sirjeti,

"Előre látom, hogy pl a zöldséggel erősen kapcsolódó energetikához nem annyira értetek. "
Na ez egy meglepő vélemény. Ezt miből gondolod? Egyébként épp az ellenkezője igaz. És a fontosságával is tisztában vagyunk.

Sirjeti 2008.10.10. 13:55:03

Végiglapoztam a főemberek névsorát és az mini önéletrajzát. 1 ember van aki fizikus, de erre a témára elég kevés. Dolog hogy tudjátok hogy fontos, de más dolog helyes döntéseket hozni a témában, vagy korrekt álláspontot kialakítani. Mondhatom, hogy fiatal energetikusként elég szép zűrzavart látok a zöldek fejében(magamat is zöldnek vallom).

Programotok energetikai oldalát(gondolom van) átolvasnám, ha nincs besegítek a munkában :)

22 2008.10.10. 14:01:05

Azért a Centrum csapa kicsit másabb volt.

lastres 2008.10.10. 14:44:54

Sirjeti,

van már energia-program, de még csak munkaközi változat. Talán egy hét múlva lesz kinn a honlapon. Meg külön folyik az atomról a vita, ennek novemberben lesz következő fordulója.
De ha le tudsz jönni este a Gödörbe, ott leszünk már kb. 6-tól. Vagy írhatsz a info@lehetmas.hu-ra, és mondd, hogy az energia-programalkotásba szólnál bele.

Sirjeti 2008.10.10. 14:57:55

Szerintem nem fogok elmenni, mert van más programom...
Nyílt a vita az atomról, vagy belsős diskurzusról van szó? Levelet dobok a címre.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2008.10.10. 15:38:13

A blogban írottakkal nehézség nélkül egyetértek, ugyanúgy ahogy a Lehet más a politika blogján magán korábban olvasottakat is rokonszenvesnek találtam.

Kár azonban, hogy jelei vannak, hogy mintha a rokonszenves kezdeményezés jelszavait az azokat hírdetők maguk nem eléggé következetesen képviselnék.

Mintha az „igazságosság” és „részvétel” jelszavaiknak legalábbis a szellemével ütközne saját, velük kapcsolatos tapasztalatom.

Föllelkesülve ugyanis blogjukon, úgy éreztem bennük szövetségest láthatok, illetve ők azt fognak látni bennem saját, a Kibulizott ország címú írásomban előadott rokon gondolatok kapcsán.

Ezért barátságosan írtam nekik, két címükre is, és miután válasz nem érkezett, ismételten.

Levelemben írásom,

www.kibulizottorszag.net

linkjének szerepeltetését kínáltam az ő blog kínálat rovatukban. Hogy a sok vonatkozásban közös törekvéseink ellenére nem szerepeltették, ez persze az ő dolguk, nem is kifogásolom. A nem is válaszolás az amit nem tartok elfogadhatónak nem csak általános etikai meggondolásból, de főként - ebből származik e bejegyzésem - azért, mert úgy találom az ilyen magatartás, ha önmagában kis dologról van is szó, megkérdőjelezheti főleg a „részvétel” fontosságáról szóló jelszavuk őszinteségét és ezzel hitelességüket is.

A hozzájuk forduló közeledőt válaszra sem méltatni ugyan nem ütközik konkrétan az „igazságosság”-gal de úgy gondolom más ember figyelembevétele - ami elmaradt - ahhoz nagyon közelálló rokon fogalom.

Kis dolognak tűnhet amit így szóváteszek, az is. De ha az átlagember annak idején nem húnyta volna be a szemét a magukat demokratikusnak hírdető rendszerváltó pártok akkor még sokszor hasonlóan kicsinek tűnhető következetlenségei előtt, ha átfutó aggodalmait nem hesegette volna el, és az események fölött társadalmi kontrollt gyakorol, nem lehetetlen, hogy egészen más - jobb - helyzetben lenne mára az ország.

Hogy ugyanilyen jellegű, de sűlyosabb tapasztalatom volt az új mozgalom úgy látszik mentorának számító Elek Istvánnal is, aki a Gondola szerkesztőjeként oldotta meg úgy írásom közlésének elutasítását, hogy szerkesztőhöz méltatlanul semmibevevően nem is válaszolt, csak erősíti fönti aggodalmam. Esetében, erre rá kellett jönnöm, ezt a rendszerváltás folyamatának általam bírált jellegéért személyesen is felelősséggel rendelkező ember vonakodása valószínűsíti azzal szemben, hogy a közvélemény megismerhesse a valóságot azokról a dolgokról melyeknek maga is részese volt.

Az, hogy - ha jól értem az Alerglobot - oyan ember áll az új kezdeményezés mögött, akit személyesen is terhel felelősség a kialakult helyzetért, arra a másfajta, de már jelentősebb aggodalmamra ad okot, hogy talán kevésbé van szó ezúttal is a rokonszeves címkék ellenére új kezdeményezésről, mint a létező kaleidoszkópnak az eddigi szereplőkkel történő fölrázásáról.

Szeretném ha aggodalmaim alaptalanoknak bizonyulnának.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2008.10.10. 16:06:14

belga 2008.10.10. 11:13:02,

Pontosan. Ilyen összefüggésben írtam meg fönti aggodalmaimat/figyelmeztetésimet. Fontos a gyakorlatra figyelni, nagyon éles szemmel, hogy nehogy mégegyszer megtörténjen, hogy rokonszenves jelszaknak és hírdetett de nem valódi alapállásnak üljön föl a nép. Ha valóban átfedés van az újnak tűnő kezdeményezés és a levitézlett rendszerváltás között, az olyan tényező ami fölött nem volna helyes átsiklani. Ennyiben egyáltalán nem személyesek esetleg annak olvasható észrevételeim.

Magyarország válsága nem utolsósorban erkölcsi. Aki újat akar, nem engedhet meg magának Magyarországon mára már közhelyszerűen gyakori, de akkor is etikátlan viselkedést. A megújhodást az embernek egyebek között saját cinizmusa, mással szembeni közönye kiiktatásával kell kezdeni. Hogyan lehetne a közérdek őszinte képviselője általában az aki a köz feléje forduló tagját közönyből vagy a figyelembevételéből várható haszon hiánya miatt semmibe veszi? A dolgok összefüggenek és az embernek következtesen kell a jót képvislenie, nem csak amikor ráirányulnak a kamerák.

Tehát igen, szimpi, de ne csapjuk be magunkat ha vonzó dolgokkal ellenkezőre mutató jeleket észlelünk. Akár kicsiket akár nagyokat.

lastres 2008.10.10. 16:24:52

Sirjeti,

alapvetően belső vitáról van szó, ami voszont nyitott lesz minden tag, pártoló tag, szakértő számára (azaz ha bekapcsolódsz valamilyen szinten a programalkotásba, akkor neked is).

Kedves Beleznay András,

igaza van, a nem válaszolás mind a blog szerkesztői, mind Elek István részéről nem szép, legalább egy "köszönjük, megnézzük"-et illett volna válaszolni. Mentségükre talán annyit, hogy az elmúlt időszakban mindenki eléggé le volt terhelve, és nem volt idejük alaposan elolvasni a tanulmányát, ezért nem jeleztek vissza.

Kósza Feri 2008.10.10. 16:25:22


Kedves mindenki, aki SZDSZ közelinek tart bennünket! NEM vagyunk azok, sem MSZP-sek, sem FIDESZ-esek, sem semmi egyéb. Egyszerűen néhány civil megelégelte ezt az undorító mocskot, ami jelenleg politika címén zajlik az országban, és szeretnének tenni valamit ellene. Én is azért csatlakoztam, mert egyzerűen nem láttam más alternetívát.
Re Gödör: évek óta oda járok szórakozni, több ottani civil program szervezésében is részt vettem. Soha eszembe sem jutott, hogy bármi köze lenne az SZDSZ-hez. Egyébként ott épp FIDESZ-es a polgármester :) .

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2008.10.10. 17:02:37

lastres 2008.10.10. 16:24:52

Köszönöm, de Elekre még ez sem áll (ha bárkire). Neki ugyanis nem az „elmúlt időszakban” írtam, hanem jóval előtte, 2007 július elején. Mindig mindenki lehet „elfoglalt”. Nekem is van munkám, egyéb dolgaim, és egész rendes adag ember ír nekem a Kibulizott ország kapcsán. Mindenkinek érdemben válaszolok, pedig nem könnyű.

Bizonyíthatatlan, de nagyon úgy tűnik, hogy Elek esetében a válasz elmaradása saját érintettségével magyarázható az általam bemutatott antidemokratikus folyamatban (ami naívan eszembe sem jutott amikor egy Gondola munkatárs közvetítésére ill. javaslatára hozzá fordultam.)

Idézek hozzá intézett harmadik, utolsó egyben látni fogja levelemből, mert közvetve, már nemcsak az ő személye kapcsán a témához tartozik:

„A hazai állapotok süllyedtek volna olyan irtózatosan mélyre, hogy egy föltehetően nem is kultúrálatlan szerkesztő szemében az ilyen eljárás elfogadhatónak, vagy éppen normálisnak tűnik? Itt tartanánk? Ezt jelentené ma Magyarországon Dolog és Szellem? Na persze ahol „igazságbeszéd”dé minősül át amit hallottunk ismert tartalmával egy ún. miniszterelnöktől, ott igen, lehet ez dolog is (valamilyen), és főképpen szellem.”

„dologesszellem”, az ő e-mail címének része volt. Nem mind arany ami fénylik, vagy tetteti, hogy fénylik.

rudolf rocker 2008.10.10. 17:09:01

drága andrás, ne flameld szét a topikot, ha szépen kérhetem!

még sose moderáltam ki senkit, de ha itt is elkezdesz hisztizni ahogy szoktál, rákényszerülhetek.

egyébként mi lesz október 23-án? jössz a gödörbe, vagy tényleg lemondtad?

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2008.10.10. 17:24:47

rudolf rocker 2008.10.10. 17:09:01

Bocsáss meg én csak úgy gondoltam illik válaszolni a hozzám szólónak. Az előzőkre sem hiszem, hogy állna a minősítés.

A „hisztizni szoktál”t visszautasítom. Utolsó beszélgetésünk mintha az ellenkezőjére mutatott volna.

Fontos ezeket - épp a te meggondolásod miatt nem hiszem, hogy ez az út - ITT megbeszélni? Ugyanúgy elérhető vagyok, mint eddig. Mindent ősszevéve, bocs, de nem értelek.

Balogh Gyula · http://Manson 2008.10.10. 18:03:08

Alap gondolatával egyetértek amit úgy értelmezek,hogy valóban szükség van egy harmadik erőre amely talán megvalósíthatná a Máskánt Politizálás lehetőségét.Én magam is hasonló csoportot toborzok az iwiwen melynek programmja a város életének megváltoztatásával kapcsolatos.Véleményem megeggyezik a zöld szin szinbólumával is amit magam is vallok.Aharmadik erő és a zöld szin szinbólumának ereje párhuzamba kapcsolható.Én ezt tartanám kiindulási pontnak.

Párnanaci (puncikobold) 2008.10.10. 18:07:37

Persze csak hímivarsejtű egyedek vannak a kezdeményezésben. Ezek szerint annyira nem más... férfijelöltekkel dugig a szórólap minden választáskor.

Will-O-The-Wisp 2008.10.10. 18:16:58

Sirjeti,

a programot nem a választmány írja, hanem egy több mint 100 fős szakértői csoport. És az energia kérdés egyike lesz a legfontosabbaknak. De nem biztos, hogy olyan szemlélettel közelítjük meg a kérdést, mint ahogy azt te gondolod.
Vö.: rendszerszemlélet, fenntarhatóság stb.

Lehet más az energiapolitika! :)

Egyébként a honlapon elérhető kb. 50 oldalas anyag csak egy pillanatkép a formálódó programról.

Lacee 2008.10.10. 18:20:52

valaki tudja, hogy a koncertek kb hánykor kezdődnek, és hánykor az "ismerkedés"?

Will-O-The-Wisp 2008.10.10. 18:28:57

Párnanaci!

Nézz már körül jobban, légyszíves!

A 13 fős választmányban 4 nő van. A nyíregyházi, szegedi, pécsi helyszínen is volt a sajtótájékoztatói szereplői között nő.
Szóval, milyen alapon is beszélsz a hímivarsejtekről?

Sirjeti 2008.10.10. 19:46:49

Re: Will-O-The-Wisp

Erre gondolsz?
www.lehetmas.hu/img/lehetmas_agenda.pdf

Ha erre az anyagra gondoltál, akkor ez kevés nekem. Biztosan többet beszéltetek a témáról, ahogy olvaslak elég fontos számotokra is. Küldtem egy levelet energia-programalkotás tárgycím alatt. Ha netre nem való az anyagotok, levélben el tudjátok küldeni.
Jó bulizást!

Károly 2008.10.11. 13:07:26

Nekem azér gyanus ez. Aki hangosan "független" az mind ballib. Az összes föggetlen ujságíró, médiaszekértő, politológus lófasz, mind libsi.
Ellenpélda? :)

nariana 2008.10.11. 19:47:06

Károly, légyszi, a stílusra vigyázni legalább. A "függetlenség" szót pedig nyugodtan értsd a mi esetünkben eredeti jelentése szernt. Elég baj az, hogy már nemcsak a szocialista a fosztókpző, hanem a szavaink jó része mást, legtöbbször épp az ellenkezőjét jelenti. De hát ez az egy nyelvünk van.

Károly 2008.10.13. 06:26:37

Értem. Magára a koinkrét tényre nem válaszoltál. Ezzel számomra bebizonyítottad, hogy az van, amit hittem, hogy ez is szadesz-közeli.
ui. Hogy a szocialista fosztóképző? És ez baj? A szocializmus elmebetegség. Mellesleg a fasiszta lehet fosztóképző?

Will-O-The-Wisp 2008.10.13. 09:27:33

"Mondhatom, hogy fiatal energetikusként elég szép zűrzavart látok a zöldek fejében(magamat is zöldnek vallom)."

Nem tudom - magadon kívül ;) - kit értesz "zöldek" alatt...
Mindenesetre, hidd el, hogy vannak akik már évek/évtizedek óta foglalkoznak energia kérdéskörrel, ráadásul nem beszűkülten, hanem rendszerszemléleti megközelítésssel...

Will-O-The-Wisp 2008.10.13. 14:18:20

Ja, ez Sirjetinek volt válasz.

Sirjeti: megkaptuk a leveled, azt hiszem, hamarosan kapsz választ a programalkotó munkacsoporttól.
süti beállítások módosítása