alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Nagy bazdmeggel fogadták Busht

2007.06.06. 13:07 rudolf rocker

Felemelt középső ujjakkal fogadták az Egyesült Államok elnökét a rostocki repülőtérnél a tüntetők, derül ki Feri keddi beszámolójából. A háború, a militarizmus és a kínzások ellleni tiltakozás jegyében ellátogattak még egy közeli hadiipari vállalkozás székhelye elé, ahol beszédek hangzottak el Guantanamo, az iraki és az afganisztáni háborúk, valamint a terror elleni háború ürügyén zajló jogsértések ellen. >>> további részletek (hungary.indymedia.org)

Jean Ziegler, az ENSZ élelmezésügyi szakértője tartotta az alternatív csúcstalálkozó nyitóelőadását, tudósítja parlagfűző az Indymediát. Ziegler szerint a világ mezőgazdasága probléma nélkül élelmezni tudna 12 milliárd embert, az éhezők valójában a neoliberális világrendszer áldozatai, amelyben a törvények csak a határtalan profitmaximalizálást védik. Az Afrikában kapható gyümölcs nagy része Európából származik. >>> további részletek (hungary.indymedia.org)

Az Indymediás videóstáb (eon) feltöltötte első videóját a Freevlogra:

 

A tegnapi akciónap a G8-at felvezető eseménysorozat lezárása volt, írja pinterdamm, szerdától megkezdődik a csúcstalálkozó érdemi része. Ezzel párhuzamosan az eddig Rostock utcáira koncentrálódó történések két részre bomlanak: beszélgetésekkel, előadásokkal, kultúrprogramokkal megkezdődik az alternatív csúcstalálkozó, másrészt megkezdődik a blokád is, amely a hivatalos csúcs ellehetetlenítésére szolgál. >>> további részletek (hungary.indymedia.org)

Az egyház nem lehet semleges címmel ismertették a mecklenburgi evangélikus egyház álláspontját a G8-ról az alternatív csúcstalálkozó fő helyszínéül szolgáló rostocki Nikolai templomban. BiL legfrissebb posztja szerint az evangélikusok udvarias formában, de a G8 megszüntetését javasolják, mert a piac szemmel láthatóan képtelen biztosítani mindenki számára az alapvető szükségleteket.  >>> további részletek (media.nolblog.hu)

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: tüntetés g8 globkrit

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr3293700

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sajátosságaim 2007.06.07. 05:31:43

Antiglobalista hozzászólásAntiglobalistának lenni tök jó dolog. Egyrészt lehet kirakatokat tördelni tetszetős belvárosokban, és még a cnn is levideózza az embert, viszont utána meg lehet azt mondani, hogy bár mi is ott voltunk, de speciel mi nem követtünk…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása