alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

TGM és Schiffer a ferencvárosi időközi választásról: "Szavazz Váradyra!"

2008.12.21. 13:42 altervoter

Komolyan kell venni az időközi választásokat a IX. kerületben, mert most lehetőség van arra, hogy a helyiek "állampolgárként viselkedjenek egy demokráciában". A nagy pártokra voksolni elvesztegetett szavazatot jelent, a kisebbik rossz logikáját követve szavazni intellektuális és morális szégyenérzetet okoz az egyénnek. - mondta TGM a humanisták ferencvárosi lakossági fórumán.

 Várady Tibort, a Humanista Párt jelöltjét Tamás Gáspár Miklós filozófus, és Schiffer András jogász mutatták be egy Tompa utcai lakossági fórumon, ahol arra kérték a IX. kerületi lakosokat, szavazzanak Várady Tiborra az időközi választásokon.

 TGM: "Miért ne törekedjünk a lehető legjobbra, amikor már úgyis rég megette a fene az egészet? (...) A kisebbik rosszra való szavazást kipróbáltuk 20 éven keresztül. Magam is kísérleteztem vele, és szavaztam különféle pártokra, amelyek nem érdemelték ezt meg. És ez tökéletesen kárba veszett, ez az erőfeszítés. És az az intellektuális és morális szégyen, amit érzett az ember, amikor fintorogva és orrát húzva leadta a szavazatát valami idiótára... és utána sajnos megnyerte az illető, ugye...és utána bement a parlamentbe , és akkor én szégyellhettem magam, hogy oda juttattam."

 VIDEÓ 3.

 

 

 SCHIFFER: "Legalább szimbolikusan lehessen azt jelezni, hogy a magyar politika nem butítható le két tökéletesen üres, hosszútávú programját, ideológiáját tekintve egymástól nem túlságosan különböző tömbnek a kérlelhetetlen küzdelmére.


 "És nagyon fontos, hogy nem egy olyan hamissággal akar valaki itt elindulni egy választókörzetben, hogy ő majd a speciális ferencvárosi érdekeket fogja képviselni a parlamentben, hanem azt mondja, hogy van egy határozott nézőpontja arról, hogy a világ milyen irányba megy, vannak világos politikai célkitűzései, és ha bekerül a parlamentbe, akkor komolyan veszi azt, hogy arra kap mandátumot, hogy az itt élő, itt szavazó választópolgárokkal folyamatos kapcsolatot tartva kérje ki a véleményüket a különböző országos, vagy éppen európai jelentőségű ügyekben, ami miatt gombot kell nyomni a parlamentben."

 "Tehát nem sétál bele abba az utcába, ami tulajdonképpen a tökéletes ürességet leplezi le, hogy játszóteret avatunk majd Ferencvárosban, újabb buszmegállót telepítünk, stb. Amiről, ha valaki egy kicsit tájékozott, pontosan tudja, hogy nem a parlament dolga, hanem általában az önkormányzaté."

 

A humanisták kampány-videója itt látható.

Szólj hozzá!

Címkék: tgm humanista időközi schiffer

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr64834944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása