alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Munkaerőhiány a klímatőzsdén

2007.11.15. 10:43 rudolf rocker

Megháromszorozódott a betöltetlen álláshelyek száma a globális emisszió-kereskedelemben - jelentette a Reuters. A hírügynökség közösségi szájtot indított az üvegházhatású gázok kvótáival kereskedő szektornak. A kiotói egyezmény lehetővé teszi az üvegházhatású gázok kibocsátási kvótáinak globális adásvételét tőzsdei alapon: a három éves, nagyon gyorsan növekvő iparág idén a tavalyi forgalmát megduplázva 60 milliárd dolláros forgalmat generál. A munkahelyek száma előrejelzések szerint 2012-re az idei ötvenszeresére növekszik a szektorban, ám munkaközvetítő cégek szerint már most egyre nehezebb betölteni az új pozíciókat, az egész világon súlyos hiány van klímaváltozáselemzőkből, emissziókereskedőkből és menedzserekből is.

 >>> Reuters Carbon Community

Szólj hozzá!

Címkék: klímaváltozás emisszió kereskedelem

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr69229756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása