alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Rizstermelés egérkattintással

2007.11.13. 11:42 rudolf rocker

Nem kamu, a Reuters is megírta: ötvenezer éhezőnek elegendő rizst adományoz egy internetes játék az ENSZ világélelmezési programirodája szerint. Az egy hónapja megjelent FreeRice szájton angol szavak jelentését kell megtippelni, minden helyes találat tíz szem segélyrizst juttat az ENSZ-nek. Az online adománygyűjtés-specialista John Breen által kitalált szájt hirdetési bevételekből fedezi a jótékonyság költségeit. A FreeRice szájtot vírusmarketing-sikernek nevezte az ENSZ illetékese: az első napon, október 7-én még csak 830 szem rizst termelt, november 8-án viszont már 77 millió szemet, vagyis több mint 7 millió helyes válasz született az angol nyelv tanulására, gyakorlására is használható oldalon. Az első hónap mérlege több mint egymilliárd szem rizs az éhezőknek.

2 komment · 1 trackback

Címkék: ensz éhínség

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr35227580

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endree 2007.11.13. 14:06:53

Minden egyes kattintás egy rizsszem az éhezőknek és 1 cent az oldal alján szereplő reklámokért a weboldal tulajdonosának az ott szereplő reklámokért. Gratulálok, ez aztán a fenomenális lehúzás.

Big-B 2007.11.13. 14:32:50

ENDREEE: Te minden egyes reklámra rákattintottál? Nehogymá.
süti beállítások módosítása