alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Ki konspirált 2001. szeptember 11-én?

2007.09.11. 00:00 rudolf rocker

A Fehér Ház propagandaízű, a tényeket egyoldalúan csoportosító, a mondanivalójának ellentmondó bizonyítékokat figyelmen kívül hagyó álláspontját, és annak következményeit ismerjük. Az összeesküvés-elméletek hívei válaszul propagandaízű, a tényeket egyodalúan csoportosító, a mondanivalójuknak ellentmondó bizonyítékokat figyelmen kívül hagyó filmekkel árasztották el a videómegosztó szájtokat. Az alábbiakban ezekből válogatok.

Zeitgeist ismeretlen készítői szélesebb, filozófiai kontextusba helyezik a 2001. szeptember 11.-én történteket. A közel kétórás mozi a kereszténység elterjedésétől indít, birodalomépítő mítoszokról és évszázadokon átnyúló nagyszabású összeesküvésekról beszél. A 2001. szeptember 11-i merényletek rendhagyó olvasatáért és az azt alátámasztó számtalan meghökkentő részletért a 37. perctől érdemes nézni.

Az összeesküvés-elmélet hardcore verzióját egyoldalúan alátámasztó legújabb slágerfilm, a Loose Change jóval messzebbre megy, mint Michael Moore a Fahrenheit 9/11-ben - a bin Laden videókat a CIA hamisította, az ikertornyokat nem a repülőgépek zúzták le, a Pentagont nem utasszállító repülőgép találta el, a 93-as járat nem is létezett. A Loose Change 6000 dollárból készült egy laptopon - a Google Videón eddig több mint hatmillió nézője volt. Hasonló népszerűségre tett szert a Screw Loose Change című ellenblog is, amely ízekre szedi a film állításait.

A WTC tragédiájának ma már legvitatottabb momentuma a WTC-7 összeomlása órákkal az ikertornyok után. Ezt az épületet nem találta el repülőgép, csak tüzek pusztítottak benne, és ugyanolyan hirtelen és szabályosan, néhány másodperc alatt dőlt össze, mint a két ikertorony. Hab a tortán, hogy a BBC húsz perccel azelőtt számolt be az összeomlásáról, mint hogy az valóban megtörtént volna. A YouTube-ra feltöltött archív felvételen a WTC-7 megsemmisüléséről beszélő tudósító mögött jól látszik a még álló épület. A BBC World hírigazgatója a csatorna szerkesztői blogján előbb elveszett szalagokra hivatkozott, majd némi kutatómunka után - idén márciusban - elismerte a hibát, de a túl korán jött hír eredeti forrását nem nevezte meg.

A 911 Mysteries című film az ikertornyok összeomlására koncentrál. Készítőit felidegesítették az ezzel kapcsolatos összeesküvés-elméletek, és meg akarták azokat cáfolni. De minél többet foglalkoztak a témával, annál inkább érezték, hogy a hivatalos verzióval nem stimmel valami. Az eredmény egy két órás film arról, hogy a tervezői szerint becsapódásbiztosra épített WTC 1 és 2 miért nem dőlhetett össze a repülőgépek becsapódásától és az azt követő tűztől. Konklúzió: csak ipari robbanóanyagokkal, előre megtervezett módon rombolhatták le a felhőkarcolókat.

Eredetileg az összeesküvés-elméleteket leleplező könyvet akart írni Mathias Bröckers német újságíró is, de végül neki is az ellenkezője jött össze. Bröckers Összeesküvések, összeesküvés-elméletek és szeptember 11. titkai című könyve magyarul is megjelent.

 

19 komment · 2 trackback

Címkék: 9/11 összeesküvés elmélet

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr85161650

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blogocska 2007.09.12. 16:36:03

Szeptember 11.Nem, nem a New York-i terror (állítólag, szerintem eléggé bűzlik valami ott a tornyok leomlásával. Ilyen szép összeomlást csak szabályos épület robbantásokkor látunk, meg vannak egyéb tények, de most ez nem érdekes) támadásról fog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.09.11. 01:58:43

jó kis poszt.

ezt is ajánlom fakultativ: news.independent.co.uk/fisk/article2893860.ece

a harmadik ház - bármilyen belerobbant repcsigép nélkül - szinte tökéletesen omlott össze, hasonlóan mint az ikertornyok. de mitől?

szóval bush is tartozik a világnak egy elkúrtuk beszéddel.

geri 2007.09.11. 07:15:46

ja... inside job... a holokausztot meg a zsidók csinálták... hát qrvárva megyőző vagy de mit is vár az ember idióta szélsőbalostól

JPE 2007.09.11. 07:39:04

Qui prodest.
A zsidoknak qrvara nem volt erdeke a holokauszt. Viszont a hadiipar haszonelvezoinek elemi erdeke volt egy vitan felulallo indok egy jo kis haborura, az olaj uzletben utazoknak szinten.

JPE 2007.09.11. 07:46:29

Meg valami. A politikai hatalom birtokosainak nagy nyug a demokracia, ugyhogy azt mondtak: a picsaba vele.
Hat, most mar ott van.
A terror fenyegetettseg erzese kellett hozza, hogy ezt el tudjak fogadtatni a demokraciahoz kibaszottul hozzaszokott lakossagal. Nagy huzas volt.

rotting alive 2007.09.11. 08:15:43


Üdv Mindeki!

Ezt a BBC dokufilmet érdemes végignézni (10 perces részekre van felosztva):

www.youtube.com/watch?v=IAUDcmaJNWQ

Vero 2007.09.11. 08:16:52

Hello, tökre jófej vagy, hogy összegyűjtötted ezeket a cuccokat, csak.... Figyu, így kell írni: Ki konspirált 2001. szeptember 11-én? (nincs pont a 11-es után) Csak azért, mert az index meg címlapra is kitett így.

., (törölt) 2007.09.11. 08:22:44

Ez így van! Saját maguknak csinálták!
Hiszen itthon is megtörtént régebben hasonló.
Talán hallottátok annak a taxisnak az esetét, aki a ferihegyi reptéren, az ablakot kitörve, kiugrott az autóból, kétségbe esve ököllel öszeverte saját arcát, elkeseredve beleverte a fejét a csomagtartó fedelébe, majd végső bánatában hátbaszúrta magát.
A történteket, az összes ott lévő reptéri taxis egybehangzóan megerősítette...

molaris 2007.09.11. 08:31:16

"JPE"-röviden,tömören-így igaz.

leon, a proli 2007.09.11. 08:50:08

nincs pont a 11 után, a cím helyesen:
"Ki konspirált 2001. szeptember 11-én?"

Okosabb vagy, mint egy 5.-es?

anonymus 2007.09.11. 09:59:31

JPE: \\\"Qui prodest\\\" helyesen CUI prodest.
Qui: ki (nominativus)
Cui: kinek (dativus)

JPE 2007.09.11. 10:37:36

Koszonom, ANONYMUS. Mento korulmenykent kernem figyelembe venni, hogy a helytelen irasmod amit hasznaltam, nagyon elterjedt.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.11. 12:28:47

Én csak azt nem értem, hogy a világ legjobb titkosszolgálatai képtelenek egy minden hatalmától megfosztott embert megtalálni, aki közben még videüzeneteket is küldözget.
Aztán, hogy ez belső munka volt-e, soha nem fog kiderülni, úgyhogy szabad a pálya az összeesküvés-elméletek előtt.

paulus001 · http://felvidek.blog.hu 2007.09.12. 00:14:51

Jó. A tornyok összedőltek. Vagyis nem jó, csak tény. De a kérdés akkor az vajon MIÉRT. Hogyan történhetett, hogy a világ legjobb titkosszolgálata (!!!) a híres, hírhedt CIA elaludt????? A dolognak van ugyanis egy másik vonzata is. Valamikor 1941. december 8.-án (Pearl Harbori Japán támadás) is állítólag elaludt a felderítés (ekkor ugyan CIA nemvolt de annak elődszervezete volt olyan hatásos és jó), akkor 2117 halottja volt ennek az úgynevezett „elalvásnak”. Akkor ebből az állítólagos orvtámadásból Amerika igen nagy hasznot húzott, nevezetesen létrejött a kétpólusú világrend, a német birodalom megszűnt nagyhatalmi tényezőnek lenni és utoljára, de nem utolsó sorban, Amerika (a demokrácia győzhetetlen bajnoka) kiütötte legnagyobb gazdasági ellenfelét is, egy kis (?) szigetországot JAPÁNT. Jó, jó de hogy jön ez ide, gondolják most sokan, merthogy akkor egy ország támadott, most meg terrorista támadás történt. Ez ugyan igaz. De vajon azok az állítólagos arab terroristák véletlenül nem csupa olyan álamban bujkálnak, amely országokkal Amerikának már volt valami nemű összetűzése, vagy ami a legérdekesebb, KAPCSOLATA.
1. Afganisztán – az orosz megszállás idején Amerikai fegyverrel harcoltak az Afgánok és Uszama (nem Oszama) Bin Laden is egy CIA által alaposan kiképezett ügynök volt.
2. Irak – Szadam Huszein AMERIKAI PÉNZBŐL, NÉMET ÉS FRANCIA FEGYVEREKKEL HARCOLT IRÁN ELLEN.
Most ezeket az országokat az USA megszállva (!!!) tartja és vajon mi a fen van ezekben az országokban ami az Egyesült Államoknak annyira, de annyira kell. Betűzöm : O L A J .
A dolog ilyen egyszerű. Ja igen, merthogy az USA kormánya márcsak nemrombolja le saját területén, saját gazdasága állítólagos (?!) idegközpontját, megölve ezzel x ezer civilt. Hát igen, a nagyoknak kik országok, népek, sorsáról dönthetnek, vajon számít-e hogy saját civileiből pár ezret megöl és ezzel hosszútávon olyan gazdasági előnyöket kovácsol amiket csak fáradságos politikai manőverekkel tudott volna másképpen megoldani. Meredek, de egy diktatúra nemismer lehetetlent. Amerikában pedig diktatúra van, demokrata köntösben. Elvégre a nép márcsak nemköldi fiait meghalni, csak úgy. Ezen is elkéne gondolkodni.

2007.09.12. 04:25:25

Találtam egy cikket, amely a Zeitgeist és hasonló filmek állításait elemezgeti. Elég alapos.

www.popularmechanics.com/technology/military_law/1227842.html

Mondjuk egy összeesküvés nem is igazi összeesküvés, ha azt korrekten bizonyítani lehet.

publius 2007.09.12. 07:28:14

"Amerikában pedig diktatúra van, demokrata köntösben"
Az amerikaiak nagy többsége támogatta a háborút! Emiatt lehet őket utálni, de ez tény. Sőt újra választották Busht, aki világosn megmondta, hogy folytatni fogja... ennyit a diktatúráról.


"Elvégre a nép márcsak nemköldi fiait meghalni, csak úgy. Ezen is elkéne gondolkodni."

A nép nem is, az egyesült államok hadserege ugyanis HIVATÁSOS (gyk.: nem sorozott) katonákból áll.

JPE 2007.09.12. 10:39:42

PUBLIUS, ne legy sotet! Mifele nem sorozott hadseregrol beszelsz? Arrol, ahova sorsolassal barkit behivhatnak, de a jomoduak penzzel megvalthatjak a szolgalatot, ugyhogy a kispenzuek gyerekei mennek meghalni a milliardosok kibaszott olajaert?

A Bush ujravalasztasat meg hagyjuk. Attol tartok nem valasztottak ujra, de megoldotta, hogy ez ne befolyasolja a hivatalos vegeredmenyt. Az USA-ban kb 3 millio szavazat veszik el egy valasztason igy vagy ugy, erdekes modon foleg a spanyol ajkuake.

JPE 2007.09.12. 10:48:14

PAULUS001: nagyon jo hozzaszolas. Pearl Harbor valoban sok parhuzamot mutat 9/11-nel. Szeretnek megemliteni egy tenyt, amit nem sokan tudnak, hogy Pearl Harbor-ban a kerdeses incidens idejen a flotta nagyobb resze kint gyakorlatozott a nyilt tengeren es semmifele bantodasa nem esett. A japan gepek le se szartak oket. A kikotoben maradt hajokkal csunyan elbantak, ebbol lett egy jo nagy felzudulas, es masnaptol mindjart jo sokan jelentkeztek katonanak. Aztan lehetett atombombazni meg minden.

Carscache · https://www.carscache.com/ 2023.06.09. 07:58:21

Thank you for sharing this valuable information. I highly recommend visiting our website for more detailed insights and further resources. It's a great way to delve deeper into the topic and explore additional content that might be of interest to you - www.carscache.com

Carscache · https://www.carscache.com/ 2023.07.27. 09:37:01

If one brake light stays on when the car is off, it is likely due to a faulty brake light switch or a wiring issue. This can lead to a drained battery and safety concerns. Immediate inspection and repair by a professional mechanic are essential to resolve the problem.
Visit Here - www.carscache.com/brake-lights-wont-turn-off/
süti beállítások módosítása