alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

A Greenpeace behajózott a tiltott zónába

2007.06.07. 16:33 rudolf rocker

A Greenpeace tizenegy, "G8-Act Now" feliratú transzparenssel felszerelt motorcsónakkal támadta a tenger felől a G8 csúcstalálkozó helyszínét, de a vízen is éber rendőrség megállította őket, mielőtt partot érhettek volna hogy átadják a klímaváltozás elleni akciót sürgető petíciójukat. Az egyik csónakot látványos akció keretében tíz percig kergette a parti őrség, végül összeütközött üldözőjével. Három Greenpeace-es aktivista megsérült. A szárazföldön eközben mintegy száz aktivistát letartóztattak, mert megpróbáltak áttörni a politikusokat védő drótkerítésen.

10 komment

Címkék: greenpeace g8

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr5594465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shony 2007.06.07. 17:17:22

sok elmebeteg fasz minek ugral?!
menne haza azt otthon tenne rendet nem pedig kint ugral sok ostoba allat

Bandras 2007.06.07. 17:26:57

Most ennek meg mi értelme van?
Ezek azt sem tudják mi ellen tiltakoznak! De jó buli bazmegolni, meg bemutatni amerikának. Mert a G8 a sátán, meg minden rossz amit ezek mondanak. De könyörgöm, még csak meg sem hallgatják, hogy mit mondanak. Nem is érdekli őket. Csak hőzöngenek. Mint annó az ipari forradalomban a géprombolók. Mert akkor meg a gőzgép volt a sátán. Gratulálok!

andris 2007.06.07. 17:44:16

Demokrácia van, nyugodtan fejezzék ki, hogy nem tetszik a rendszer. tényleg gusztustalanok a mai állapotok, és ha tetszik ha nem, mindig az ilyen emberek csinálnak forradalmat meg háborút.

Árpi 2007.06.07. 18:19:33

Demokrácia van és ezért fejezzék is ki magukat...de csak azok akik tényleg tudják h mi ellen tiltakoznak és nem a város szétverése jelenti számukra a tiltakozást....
Tiltakozni lehet normális módon is...a törvények betartásával...

vfec 2007.06.07. 21:40:30

Kifejezik magukat,ők tisztában vannak ezzel a szétcseszett világgal,azzal hogy a fejlett országoknak a demokrácia csak mint fedősztori szolgál ahhoz, hogy szabályosan gyarmatosítsák a náluk gyengébb fejlődőket,nem törődve a gazdasági romolással a népesség tömeges pusztulásával,a környezet vélgeges elszennyezésével!
Beajdák a sok tökéletlen agymosott mongolidiótának a mesét a demokráciáról ,így mindegyik a rombolásról,és a város szétveréséről kesereg ami egyébként messze nem történt meg,és közben a sok emberbarát arra magasról tesz hogy a demokratikus eszközök helyett ugyanezen államok a legbrutálisabb,és legsötétebb terroral,manipulácóval,zsarolással,és korrupcióval ágyaznak meg a harmadik világban a saját anyagi érdekeik számára!
Mióta demokratikus más államok iparát és mezőgazdaságát tönkretéve őket importárúktól föggővé tenni,mióta demokratikus más államok területét mézgező vegyi,vagy radioaktív lerakóként használni,mióta demokratikus hogy lerombolják a fejlődő állmok gyógyszeriparát,hogy azok gyógyszerigényüket csak importból fedezhessék,és ennek következtében millók esnek könnyen kezelhető betegségek áldozatául???-és mé sorolhatnám a végtelenségig!
Ezek emberiség ellenes büncsekekmények,és eljön az idő a elszámolásra azokkal az aljas \\\\\\\"vezetőkkel\\\\\\\" szemben akik sikeres allamuk gazdagságát embertársaik csontvázaira építették!

Majki 2007.06.07. 21:57:10


VFEC-nek teljesen igaza van, csak az a baj , hogy a sok agymosott idiota (lasd fent) nem lat meg az orraig sem. Ezek az alszent rohadekok szetbasszak a vilagot, mi meg szepen vegig nezzuk. Ez rohadtul frusztralo...

baoding 2007.06.07. 22:33:56

az elozo 2 kommenttel nagyreszt egyet tudok erteni, viszont az ilyen tiltakozoakciok nem jelentenek megoldast. ez csak jo buli! en is mennek szivesen nemetorszagba megdonácokat meg kentakifakincsikeneket pusztitani stb., csak nincs ra idom es sajnalom az energiat az ilyen iranyu imidzsepiteshez, mert ugye azt ne kelljen magyarazni h a tuntetok himnemu felenek ez csajozasi platform, az alterpinak ilyenre nagyon buknak. meg ugye nemhiszem, h mindenki tudna mirol van szo, az ilyen gyerunk-neki-hajra-tomegakciokon elvész a cél, a legvaloszinubb a normal eloszlas, h van a kemeny mag, akik ezzel elnek, es atlatjak a szituaciot, de legtobben csak utanragott antiglob frazisokkal hadonasznak. igymegyez.

jo peldak erre az greenpeaces atomenergia elleni tuntetesek is. az atomenergia pillanatnyilag es realisan gondolkozva a legtisztabb es legeffektivebb energiaforras, de hat bennevan h 'atom', es arrol mindenkinek hirosima meg csernobyl jut eszebe, es az akkor biztos nem lehet jo, szoval tiltakozzunk! kornyezetvedelem!! persze a 100szor kornyezetkarositobb szeneromuvekrol szo sincs...

izé :|

Gábor 2007.06.08. 11:31:20

Ha valaki egy transzparensre kiírja, hogy "G8-Act Now" akkor miért gondoljuk, hogy nem tudja miért tiltakozik? De most komolyan? A videót megnézve bennem mégnagyobb felháborodást vált ki ez az egész, nem értem, hogy ebből néhányan hogyan jutnak el a nem tudják miért tiltakozik-hoz... (túl sokat néztek South Parkot, vagyis East-et: www.youtube.com/watch?v=ORUumdaNy3E)
A G8 a lelkiismeretük megnyugtatása miatt megbeszélik, hogy lehetne a lehető legeslegjobbik világot megcsinálni... ez szép, de nem csak beszélgetni kell erről, merthogy ők azok akik valamit tudnának is csinálni, ha komolyan akarnának...

Alhazred 2007.06.08. 13:13:54

tuti kínai pólót hord az összes antiglobalista. mint a fél világ.

baoding 2007.06.09. 14:19:36

"Ha valaki egy transzparensre kiírja, hogy "G8-Act Now" akkor miért gondoljuk, hogy nem tudja miért tiltakozik?"

szerintem ezt a kerdest epp forditva kell feltenni: ha valaki kiirja a transzparensre h g8-act now/fuck bush/hello kitty, akkor mibol gondoljuk, h biztos tudja miert tiltakozik?

a csegevaras polo nekem amugy a kedvencem, totalis ongol, szegeny che forog a megjeloletlen sirjaban. egy antikapitalista forradalmar arckepevel 2-3X annyiert lehet eladni egy filleres akarmit. aztan olyan jo benne tuntetni a globkapitalizmus ellen, mert hisz igazi forradalmar vagyok, a polom is mutatja!
süti beállítások módosítása