alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

John Lennon feldolgozáslemez Szudánért

2007.06.05. 14:11 rudolf rocker

John Lennon feldolgozáslemezt dob piacra világsztárokkal az Amnesty International a darfuri vérontás áldozatainak megsegítésére. A Magyarországon június 25-én megjelenő dupla CD-re a U2, a Duran Duran, sőt a Tokio Hotel is feljátszotta Lennon Instant Karmáját, és további feldolgozásokkal jelentkezik többek között a Green Day, az R.E.M., Christina Aguilera, a U2, az Aerosmith és Youssou Ndor is.

A "Csapj Zajt az Emberi Jogokért" kampány keretében megjelenő album számai a kampány honlapján online is megvásárolhatók, a lemez forgalmazásából származó bevételeket az emberi jogok védelmére és a darfuri humanitárius katasztrófa megfékezésére fordítja a civil szervezet.

A nyugat-szudáni Darfurban 4 éve fegyveres konfliktus dúl, melynek eddig 300 ezer civil áldozata van és több mint 2,5 millió ember kényszerült menekülttáborba. Több mint 4 és fél millió ember túlélése a nemzetközi segélyektől függ. Az erőszakos kitelepítésekért, több tízezer szudáni nő megerőszakolásáért és más emberi jogi sérelmekért a szudáni kormány által pénzelt, illetve az ellenük harcoló fegyveres milicista csoportok felelősek.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa és az Afrikai Unió is határozott békefenntartók Darfurba küldéséről, a szudáni kormány azonban továbbra sem egyezik bele abba, hogy vegyes, ENSZ / Afrikai Unió (AU) békefenntartók nyújthassanak védelmet a civil lakosságnak. Június végén lejár a jelenlegi (AU) békefenntartók megbízatása - amely kevés sikerrel ugyan, de eddig védeni próbálta a civileket.

Szólj hozzá!

Címkék: amnesty darfur

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr8793069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása