alterglob

alterglob

Globalizációkritika, környezetvédelem, alulról szerveződő társadalmi mozgalmak, állampolgári engedetlenség, anarchisták, antiglobalisták, ökogerillák, mindenféle progresszív radikalizmusok. Viva Zapata!

LMP

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Fair trade tüntetés lesz Budapesten

2007.06.05. 10:26 rudolf rocker

Nem szabadabb világpiacra, és több kereskedelmi libelarizációra van szüksége a világnak, hanem igazságos, méltányos kereskedelemre - áll a Globalance Csoport felhívásában, amely tüntetést szervez a G8 államok csúcstalálkozója idején a Vörösmarty térre, június 7. csütörtök 11 órára. A tüntetés célja hogy felhívja a figyelmet a világkereskedelem igazságtalan működésére, ezért harmadik világbeli sweatshopot rendeznek be varrógépekkel és kizsákmányolt éhbérrabszolgákkal a helyszínen. A kezdeményezés a GCAP (Global Call to Action against Poverty) mozgalom akcióinak része, világszerte több ezer helyszínen tartanak hasonló demonstrációt június 7-én.

A Globalance Csoport szerint a G8-államok nem tesznek semmit egy méltányosabb kereskedelempolitikai szabályozásért, és ezzel tovább mélyítik a globális szegénységet. A G8-ak ráadásul tavaly még azt mondták, idén legkevesebb 50 milliárd dollárral növelik az Afrikának szánt segélyeket, ehhez képest az OECD tíz év után most elöször azt jelezte, hogy a világban csökkentek a fejlesztésre szánt összegek. A 2006-os adatok szerint a leggazdagabb országok 5%-kal kevesebbet áldoztak a legszegényebb régiók támogatására.

A Globalance-Csoport 2006-ban alakult. Tagjai az Anthropolis Egyesület, az Ökotárs Alaptvány, a DemNet Alapítvány, a Védegylet, és a Zöld Fiatalok. A civil koalíció célja, hogy globális kérdések tekintetében megpróbálja növelni a társadalmi tudatosságot, a lakosságal megismertesse az úgynevezett globális szolidaritás gondolatát és eszközeit.

Szólj hozzá!

Címkék: tüntetés g8 globkrit fairtrade

A bejegyzés trackback címe:

https://alterglob.blog.hu/api/trackback/id/tr9692946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása